Ei kysyvä tieltä eksy

Pari päivää sitten Hämeenlinna ei ollut vielä vaikuttanut millään lailla elämääni. Paitsi että heti vuoden alussa lisäsin Facebookin asuinpaikakseni Hämeenlinnan. On lähestulkoon aivan sama minkä nimikkeen alla asun. Minusta ei tule kuitenkaan koskaan hämäläistä, hauholaista tai mitään muutakaan väriä tunnustavaa eläjää. Kunhan olen vaan, erakkona täällä metsässä, vanha helsinkiläinen.

Pitkän, mutkaisen yksityistien päässä olenkin. On tässä muutama ympärivuotinen asukas, meidän lisäksi. Teitä auraillaan ja hiekoitellaan isännän aikataulun mukaan, ei ilmojen.

Mitä kävikään pari päivää sitten? Puskaradio kilahti: Oletko huomannut, että tieavustukset pitää hakea perjantaihin mennessä?? Mitäh?? Onko Hämeenlinnalta postimerkit loppu? Tähän asti tiehoitokuntien pj:lle on tullut pienestä maalaiskunnasta kirje avustuksista ym. pienemmästäkin sälästä. Ja avustusilmoituksen jättöpäivä on ollut tähän saakka kesällä. Iso kunta tietysti säästää aimo eurot, kun jättää infoamatta. Kuulemma lehdessä oli ollut ilmoitus.. aha, mutta kun joka millimetriä ei tule kolmesta eri firman paperiversioisesta aamuaviisista syynättyä. Pitäisi kyllä, mutta kun kahvi ehtii jäähtyä eikä kolmea pannua jaksa millään horaista.

Yötöiksihän ne paperihommat venyivät. Ja juuri kun tuli veroilmoitus (deadline-ihmisenä) kylmä hiki otsalla allekirjoitettua. Onneksi on kalenterissa lisää aikaa muille hommille.

Pikaisen puhelingallupin mukaan tuttujeni tiehoitokunnista viidestä kolme kuulivat päivämäärämuutoksesta puskaradion kautta. Näin ollen kaksi olivat autuaan tietämättömiä näin suuresta aikataulumuutoksesta. Ja avustusrahoissahan se tekee..kuoppia tiehen.

3 kommenttia artikkeliin “Ei kysyvä tieltä eksy”
 1. avatar Kari Aavasto sanoo:

  Meiju

  Tämähän vain paranee. Viimeksi miehet olivat jo ihmisiä. Tästä jutusta saa sen kuvan, että arvostat hämäläisiä ihan ihmisiksi, vaikka itse et suostu tavallinen sellainen olemaankaan, siis et tavallinen hämäläinen etkä ihminen. Tuo asenne on ihan oikea ja olet hyvin persoonallinen, jota sinussa paljon arvostan. Et mielestäni ole vanha etkä oikein hesalainenkaan. Stadilaiset kun eivät kynnä peltojaan traktorilla ja kuuntele samaan aikaan neuvostoaikaista Vysotskia korvalappustereoista.

  Teillä muutaman kerran käyneenä tiedän, että tieavustukset teidän on pakko saada. Tietä on nykyisinkin niin pirun vaikea erottaa pellosta.

  Ernosto

 2. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moi!
  Täällä Länsi-Hämeenlinnassa kunnantalolta ystävällisesti soitettiin ja ilmoitettiin hausta. Samoin MTK-Etelä-Hämeen liitto pisti asiasta s-postia.
  Terv. Hessu K.

 3. avatar Merja Uotila sanoo:

  Hessu: Länsi-Hämeenlinnassa on hyvä palvelu! Täällä periferiassa, metsästys-ja keräilykultturin mekassa, tieto kulkee luontevasti puskissa 🙂

  Ernosto: Keväällä tielle avautuu hieno järvimaisema. Pitää mennä juoksulenkillekin naapurin kautta, ellen sitten ryhdy harrastamaan kaksoiskajakkisoutelua, ihmisen parhaan ystävän, miähen kanssa. Juuretonna on hyvä harhailla.

Jätä kommentti

css.php