Haista ämmä v**

Missähän mahtaa olla +70 vuotiaan miehen käytöstavat, kun oikeasti haistattelee noin rumasti?

Kuinka moni, edes alkeelliset sivistystavat omaava, maalainen noituu tuohon sävyyn? Varmasti kuitenkin aika harva. Minulle tämä kyseinen henkilö X on haistatellut puolen vuoden sisään jo kahdesti. Toisella kerralla yritti ajaa ylitseni pihalla. Eikä haitannut vaikka minulla oli 2-vuotias lapsi sylissäni. Säikähdin aivan suunnattomasti, sillä minusta tilanne oli väkivallalla uhkaamista. Ja siihen en suostu! En yhdenkään raivopään edessä.

Soitin poliisille. Rivien välistä kuulin, että on aivan tuttu heillekin. Tuo turkoosin mossen kuski. 
Eihän se tarina näin yksinkertainen ole. Meidän pihan läpi menee tie, se viistää tuvannurkkaa. Se on ok, sillä muut tiellä ajavat ’tottelevat’ pihatiekylttiä, mikä rajoittaa vauhdin 10 km/h. Tai no, ymmärsivät ilman kylttiäkin olevansa talon pihalla. Kyltti on ollut paikallaan pari vuotta ja vain tätä kaaharia varten. Hänelle on asiasta puhuttu ja perusteltu, rakentavassa hengessä, normaalein sanankääntein.

Viime sunnuntaina tämä mossekuski kaahasi niin kovaa pihalla, että ikkunat helisivät. Koira meinasi jäädä alle ja pihalla, tosin suojassa, leikkivät 3-ja 4-vuotiaat haalarikaverit juoksivat sisälle. Pelästyin aivan suunnattomasti. Vauhtia oli arviolta 50 km/h.

Enhän minä voinut olla hiljaa. Huusin viereiselle pihalle, että etkö sä j..lauta osaa ajaa hiljempaa?  Ja kuinka ollakaan vastaus oli: Haista sinä ämmä v**tu! Perkelettäkö siinä huudat, saatana. No, enhän minäkään sanattomaksi jäänyt. Kerroin että ukko pitäisi hirttää munistaan , jos hänellä nimittäin sellaiset olisi.

Soitin poliisille. Sunnuntaisin ei ole puhelinpäivystystä Hämeenlinnassa. Ainahan tulee maanantai..

Mutta se ei ole pointtini. Ihmetyttää, miksi jotkut luulevat olevansa jumalia, jotka voivat päättää myös muiden ihmisten kohtaloistaja elämän pituudesta. Liikenteessä se kai konkretisoituu. Voi kaahata, ajaa humalassa ja kolmiolääkkeissään, katsastamattomalla autolla tai vaikka kortitta. Piittaamattomuus tulee niin monesta tuutista ulos. Ja mitä sitä voi tehdä? Nieleskellä pelkonsa, toivoa parasta, jotta ei napsahda omalle tai läheistensä kohdalle. Sillä aina jonkun kohdalle napsehtaa.. Siinä ei sitten paljon manaaminen auta, olivat käytöstavat mitä tahansa.

3 kommenttia artikkeliin “Haista ämmä v**”
 1. avatar Ilkka Iivari sanoo:

  Tänään tuollanen kilasi eteeni ja vältti kolarin, sillä että olin hereillä.
  Kun ei eläkeikiä nostettu niin ajo-oikeus pitäisi kuitenkin ottaa pois jo hyvissä ajoin ennen kuin on tuollainen.
  Satuttiin pysähtymään kadun vastakkaisille puolille.
  Kiilaajaan vieressä istunut varttunut rouvashenkilö kysyi minulta mistä olen ajokorttini saanut. Vastasin, että enpä ihmettele yhtään miksette hyvä rouva tiedä mistä ajokortteja saa…

 2. avatar Merja Uotila sanoo:

  Ehkä jokin kansalaisliike, seniilikortti pitäisi ajaa erikseen? Uusi inssi ja lääkereseptit esille ratsioissa?
  Vai pitäisikö laittaa ajokoe, jossa omia lapsenlapsia ja lemmikkieläimiä olisi ripoteltuna jääradalle. Lähtisivätkö he silloin mutkittelemaan ja kaahaamaan rataa läpi kunnon vauhdilla?
  Mutta sun tarinassa oli vielä se apukuskikin mukana..hmm..
  (** Seniilikortilla en tarkoita ikää!!)

 3. avatar osmo sanoo:

  jos tuon totta, niin ajokottipois ja välittömästi.

Jätä kommentti

css.php