Minulla on unelma

Olen jo vuosia suunnitellut viiskymppisiäni. Alustava käsikirjoitus menee jotensakin näin:

Aamuherätys klo 9.00

Mieskuoro avaa ääntänsä ikkunan alla sulosikermin. Ei kuitenkaan ’Sä kasvoit neito..’ vaan toivomuksestani Tattooed dancer, Valehtelisin jos väittäisin, Rappiolla, Rieputarallaa, ja Stop me ja mitä näitä nyt on?

(Kampaajaystäväni olisi jo kuudesta lähtien ähertänyt hiuksia ja naamaani iskukuntoon.)

Brunssi klo 10.00

Valtava joukko ystäviäni (olisikohan heitä jäljellä silloin noin 3?, jos siskokin lasketaan) hälisisi keittiössä. Ahtaisimme itseemme voisarvia, ruisleipää juustolla ja muita herkkuja. Kaverit saisivat skumppaa ja sisko varsinkin. Kaikki pitäisivät puheita! Minä itkisin.

Juhlakulkue klo 12.00 (noin jos saisimme asiat puhuttua selviksi kahdessa tunnissa ruoka suussa)

Brasilialaistyyppinen kulkue, traktorin peräkärryssä voisimme sambata ja viuhtoa bling,bling. Selluliitin peittävät sukkahousut ovat silloin jo jokaisen tosinaisen ulottuvilla. Ville Valo viettelee livenä: Join me.. ja mehän mennään. Hiukan ryvettyneinä ja hikisinä me tytöt kokoamme itsemme ja liitymme seuraavan osion tunnelmaan.

Vastaanotto klo 14 (aikataulu alkaa jo viimeistään tässä vaiheessa tod.näk. luistaa ja huolella)

Ehdottomasti haluan viirejä!! Kaikenlaisia viirejä! Viiri tuo kaiken konservatiivisuuden symboli (metafora sankarista). Pönötyspuheita. Pidättelen naurua.

Juhlamenu: Kreikkalaista, intialaista, afrikkalaista ja karjalaista kasvisruokaa kaikille, riittävästi. Ruokajuomana vesi.

Juhlajooga n. klo 18

Kaikki tuttavat rauhoittuvat ja joogaavat kanssani, koska aamulla ei ehditty. Päälläseisontaa kahdenkymmenen hengityksen verran.

Dokausta klo 21 lähtien

Minä joisin tölkin tolppakaljaa ja sammaltaisin ja toistaisin itseäni, toistaisin itseäni, itseäni, äni.. Kavereille pöytään vähän enemmän ja vahvempaa.

Yötuulastus (onks elokuussa jo öitä?)

Järvellä toteuttaisin unelmani ja laulaisin liedejä. Veneessä enää jäljellä rakas siskoni, joka on kaiken jo muutenkin nähnyt, eikä säpsähtänyt. Itkeä tihrutamme.

Lehdessä, siellä sankaria ylistävässä 50-vuotishaastatteluissa lukisi : EI vastaanottoa.

Hillitön meriittilista liitteenä: Oppi kuivaksi 2v, myöhemmällä iällään mm. silittänyt koiraa ja pessyt ikkunat.

 

 

 

 

9 kommenttia artikkeliin “Minulla on unelma”
 1. avatar Timo sanoo:

  Älä unta nää
  sillä totuus on toisenlainen. Jo edellisenä iltana tulee kyläläisten sekakuoro mölyämään pihamaalle jotain tuttua biisiä, jonka voit kenties jotenkin tunnistaa onnittelulauluksi sillä sitä sahtia on jo otettu vähän niin kuin etuottoo kun ei ole ihan varma onko se varmasti hyvää ja hyväähän se. Sitten vaan sisälle ja lisää juomaa tarjolle. Viimeiset sitten lähtevät jo ennen kuutta aamulla. Sitten kun itse saat jotenkin silmät auki niin jo tulee ensimmäiset onnittelijat korulauseineen tuomaan kukkia ja vaaseja ja kehutaan niin maan perusteellisesti ja niin edelleen päivä siinä sitten menee kukkien ja vaasien kellojen ym tilpehöörin kanssa joita tuskin koskaan tarvitset.
  Pienenä vinkkinä ilmoita jo hyvissä ajoin lehdessä että pilkkumeita ja vaaseja on riittämiin , mutta pankissa on sellainen potti jonne voi laittaa lisää niin sitten lähden niiden avulla etelään lomalle.

 2. avatar Ilkka Iivari sanoo:

  Kiitos kutsusta. Kuulostaa mukavalta.
  Muista avata uusi tili pankkiin, jos entinen on täynnä elin olet saanut ilmoituksen ”Olette ylittäneet tilinne”

  P.S. Käykö vähän käytetty ammattiyhdistysviiri;)

 3. avatar Merja Uotila sanoo:

  No johan! Oikein kahden päivän bileet?? Ei mitenkään voi olla freesinä toisena päivänä sitten. Kaveri saa kampailla ja paklata sitten jo aamuyöstä. Sekin on varmasti maistellut sitä sahtia, joten aamulla näytän varmasti katu-uskottavasti rokkarilta. * jatkaa basso-opintojaan*

  Kaikki viirit otetaan arvokkuudella vastaan. Rakennan sitten vitriinin niitä varten, ja vaaseja.

  Sydämellisesti tervetuloa, 25 vuoden päästä..

 4. avatar Ilkka Iivari sanoo:

  Ai niin silloinhan se vasta onkin.
  Toivottavasti on hyvät rollaattoriluiskat, että huonompi polvinenkin pääsee sinne sahtisammiolle. Pospäin on varmaan järjestetty Hauhon Sisun voimailijat kantamaan.
  P.S. Nyt laman aikana on rakennustarvikkeet halpoja, joten sitä pakkelia kannattaa ostaa varastoon.

 5. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Olelhan sentään sen verran hämäläistynyt jotta olet ajoissa ruvennut 5-kymppisiä valmistelee. Muuta en neuvo mutta sahtia täytyy olla ja riittävästi!

 6. avatar Merja Uotila sanoo:

  Niin kauan kuin on elämää on myös toivoa! Yritän parhaani 🙂
  Kaikista maistamistani sahdeista vain yksi on ollut hyvää (kiitti Asse), loput ovatkin sitten olleet erittäin..eksoottisia kokemuksia.

 7. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Ei sahtia maistella vaan juodaan!!!
  Kolmannen kannun jälkeen ”eksotiikka” voipi saada uusia vivahteita (ks=r)?

 8. avatar Merja Uotila sanoo:

  Hahaa 🙂
  Joskus oli sloganina nuorisolla: Jos otan niin annan ( jos otan, en aja-alkuperäinen), tämä eksotiikka on sen sukulainen?

 9. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Oliko niin ennenvanhaan, jotta vain miehillä oli se mielessä…

Jätä kommentti

css.php