Kateus on käyttövoima?

Rasittaa tuommoinen optio-keskustelu. Aivan kuin yhtiöjohtaja olisi saanut jonkin ansiottoman arvon itselleen. Aivan kuin unohtuisi, että yritysjohtaja uhraa työlleen enemmän kuin elämänsä, usein. Eikä optio ole minkään arvoinen ellei yritys ole pörssikursseissa nousujohteinen.

Mitä vikaa on Kimi Räikkösen palkassa? Sen kadehtiminen on myös outoa. Okei, jos joku on halunnut ohjastaa elämänsä isommille kuvioille kuin makkarantäytölle, niin mitä sitten?? Kouluttautua, verkostoitua, pärjätä ja lopulta tienata, niin keneltä se on pois? Ei minulta ainakaan. Siinä sivussa on jokunen ihminen työllistetty.

Valtionyhtiön pitäisi olla samanlainen yhtiö kuin mikä muu tahansa. Panostetaan tuotteeseen, josta sitten saadaan tuloja ja lopulta se mikä viivan alle jää, kertoo osittaisesta onnistumisesta. Siinä palkitaan osaajat.

Optio on etuosto-oikeus hankkia ennalta sovittuun hintaan yhtiön osakkeita.  Optioihminen ostaa oman osansa, mikäli haluaa ja myy sen sitten pörssissä (jos huvittaa). Henkilökuntaoptiot verotetaan ansiotulojen mukaisesti, muuten maksetaan luovutusvoittoveroa 28 %. Mikä tässä yhtälössä on se kohta, jota minun pitäisi kadehtia? Kerro, niin alan heti opetella tuota taitoa.

3 kommenttia artikkeliin “Kateus on käyttövoima?”
 1. avatar Kari Aavasto sanoo:

  Merja

  Onhan tuo juttusi ironiaa? Tunnen sinut, joten osaat arvostaa työtä ja olla oikeudenmukainen, joten ironiaapa tietenkin.

  Ernosto

 2. avatar Anja sanoo:

  Olen samaa mieltä, enkä luule että olet ironinen…

  Kaikkein eniten minua ottaa päähän nämä Ilaskivet ym. jotka tulevat eläkepäiviltään jeesustelemaan ja keräämään irtopisteitä. Kuinka paljon nämä Mattilat ym. käärivät liiveihinsä oikeasti korruptoitunutta hyvää Kekkosen kaudella. KUKAAN ei uskaltanut kysyä mitään eikä keneltäkään.

  Väinö Linnaa siteeraten; on se kumma, kun siihen omistamiseen liittyy myös se, ettei sitä sais olla muilla.

  Poliitikot heiluu paskat housussa, ettei paikka eduskunnassa mene alta. Mielipiteitä on milloin mihinkin suuntaan; ainakin sinne, mistä irtopisteitä vois kerätä…
  Viikonlopun Iltalehdessä oli Jyrki Vesikansan maltillinen kirjoitus Liliuksesta, lukekaa se. Ei optio ole jokin lonkalta vedetty, kansalta huijattu palkka…

 3. avatar vopfin sanoo:

  Onneksi on ihmisiä jotka jaksavat kirjoitella aiheesta jos toisestakin mielipidepalstoillaan ja blogeissaan. Tavallisen tylsää olisi elämä, jos kaikki tölläisivät vain F-ykköstä ja iänikuisia visailuja ja sketsisarjoja.

  Tarkemmin kuin ajattelee tulee lähes jokainen hieman pohdittuaan siihen päätelmään, että kateus, viha ja ne loputkin tunteet ovat suorastaan polttoaineena elämän pyörää liikkeessä pitävälle moottorille. ”Terveellinen” kateus innostaa pyrkimään parempaan. Sivuseikka on tietenkin jos sen seurauksena joku muu saa vähemmän. ”Elämä on”. ”Sairalloinen” kateus lamauttaa ja taas saa joku muu enemmän kuin toinen.

  Taide ei tule toimeen ilman vastakohtia. Tiede ei edisty tasapäätaunojen avulla eikä sitä voi harjoittaa ilman pääomaa kerääviä bisnesmiehiä. Vaalikarjaa, työläisiä, kuluttajia tarvitaan jotta ylipäänsä jotain tarvitsisi tuottaa. Suuren massan pienet palkat mahdollistavat varallisuuden kertymisen ja suurempien projektien toteuttamisen.

  Tarvitsemme erilaisuutta, epätasa-arvoa, rumuutta, tyhmyyttä ja tietenkin näiden vastakohtia. Ilman niitä ei olisi mitään. Ei edes tätä Blogia. Ilman Liliuksia taputtelisimme vieläkin samaa paskakasaa Olduvain laaksossa ja nyppisimme täitä toistemme persauksista.

  Liliuksille kiitos myös lääkäreistä ja hoitajista. Ilman häntä ei olisi sairaaloita, lääkäreitä, hoitajia, röntgeneitä eikä ketään kaivamassa herneitä nenistä. Kaikki pyörii pääoman ja riiston ympärillä. Ilman sitä ei olisi varaa mihinkään. Duunarin liksalla ei kertakaikkiaan rakennella tietokoneita tai kuureketteja. Kapitalistin pohjattomasta säkistä jaetaan almut köyhille ja apurahat taiteilijoille jotka erilaisuuttaan tekevät taidetta elämästä joka taasen erilaisuudesta kumpuaa.

  Kadehtikaa, himoitkaa, vihatkaa, rakastakaa. Eläkää. Ja ennen kaikkea: Kirjoittakaa Blogeja.

Jätä kommentti

css.php