Vaaleanpunaiset lasit silmillä

Apua, mun Helsinki on kadonnut! Vallilan pultsareiden kämpät on rempattu luksusluukuiksi, kusi ei enää haise. Kallio on siistiytynyt. Lintsin nurkillakin voi yöllä kulkea rauhassa. Kurvi on osittain entisellään. 70-luvun hippihappopäät ovat vaihtuneet päivitetyiksi versioiksi, klinikan kulmilla pörrääviksi muinaisjäänteeksi. Kivijalkapornokaupat vielä pyörivät. Ennen niiden nimi oli tupakkakauppa. Niissä myytiin kortsuja ja korsetteja.

Lestejä ei taida heittää enää kukaan, nappikauppa kukoistaa. Alppilan kengässä on loppuunmyynti, Tukon paahtimo ei enää paahda. Walkan talleilla on uudisrakennuksia, mihin ne prätkäkukotkin katosivat? Stadikalla kuulemma vielä väijyy itsensäpaljastajat aidan takana. Heidät olisin jo kernaasti heittänyt historiaan.

Keskustastakin on tullut yksi iso valomainos. Osta, osta itsesi hengiltä! Mihin katosi Chymoksen konttaava vauva, steissin edestä, taivaan taitteesta? Rautatieaseman sisällä myydään samoja saakelin dallas-pullia, latteja ja pannineja kuin missä tahansa ABC:llä. Lihapiirakka kahdella nakilla ei tuoksu enää.. Ihmisetkin näyttävät toisiltaan.

Mä oon niin muumio.

4 kommenttia artikkeliin “Vaaleanpunaiset lasit silmillä”
 1. avatar Miikka Anttila sanoo:

  Olen niin tykästynyt tuohon sun tapaan kirjoittaa ja kuvailla asioita. Olen koukussa sun blogiin!

 2. avatar Merja U sanoo:

  Ja voihan olla, että kesällä jopa löytyy aikaa kirjoittaa 🙂 Kiitos Miikka. On kai niitä tuhoisampiakin addiktioita..

 3. avatar Minttu sanoo:

  Hei sisko sisko sisko, sä olet kyllä minun makuuni.

 4. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Kävin tossa Vaasankadulla keväällä parturissa. Sama nainen leikas tukan kun ekakertaa vuonna 1972. Oli hän sillon neiti ihminen ja harjoittelijana kyseisessä parturiliikkeessä. Ostivatten sitten työkaverinsa kanssa tän liiketoiminnan ja oman työpaikkansa ja ovat jatkaneet kaikista lamoista huolimatta. Toinen on tosin jo eläköitynyt toinen jatkaa nyt eronneena aikuistuvien lastensa yksinhuoltajana. jatkaja ois hakusessa sille hommalle. Siellon kiva käydä ei pelleillä millään ajanvarauksilla sitä ei siellä ole ollut koskaan, se on parturiliike se. Ja kuuleehan siellä ent kotokulman juorut kaupan päälle ja hintakin on halvempi kuin Lammin partureilla.

  Kuljeskelin sitten pitkin Vaasista ja tossahan on Kallion Talohuolto, varsin tuttu huoltoliike ja Kotalan muija veti kadulta sisään työns sumppimukin kouraan, kohta se Jormakin tauolle tullee..

  Ei minun Helsinkini ole mihinkään kadonnut!

Jätä kommentti

css.php