Lispetti, uusi kesäsarja

Lispetti palaa matkalta
Lispetti on Nainen isolla Ännällä. Ikä 40+ tai 50 miinus, miten vain parhaalta tuntuu. Lispetti on cool, vaikka saattaa silloin tällöin sählätä huomaamattaan ja seota omaan näppäryyteensä. Arvomaailma hänellä on kohdallaan, aina tarpeen mukaan. Nyt Lispetti on palannut matkalta.
Loma Euroopan metropolissa hurahti ripeästi. Kuinka ollakaan hän ehti koneeseen reilusti etuajassa (= 6 min). Harmikseen hän ei kuitenkaan ehtinyt shoppailla enää kentällä. Viskileka ja muut tykötarpeet hankitaan Hämeenlinnan Alkosta. Toisaalta ei tarvitse sitten tehdä niitä mutkikkaita laskelmia valuutasta toiseen. Kauhean hankalaa, varsinkin jos on koko loman laskenut vanhalla kurssilla. Vai ovatko ne pilkun jälkeiset numerot niin tähdellisiä? Kortilla kun maksaa. Varmuuden vuoksi paikallista leikkirahaa on jemmattuna kassiin ja taskuihin ja unohtuneita seteleitä roudataan takaisin kotiin. Eihän niitä kiireessä muista, tärkeämpää on ostaa ihanat kengät.
Oli miten oli Lispetti saapui Suomeen juhlimaan Keskikesää. Siskokin tuli kentältä kyytiin. Lispetti soitti matkatavaroita odotellessaan puhelun. ’ Voisitko sä katsoa, että onko siellä tuloaulassa joku automaatti, jossa olisi numero oikealle ihmiselle? Mä kun olen heittänyt kai parkkilapun roskikseen. Siivosin kassiani ja heitin sen menemään. Siellä kun oli muitakin painavia roskia ja kuitteja.’ 
Lispetin Sisko on kunnon kansalainen. Oikeissa töissäkin käynyt jo monta kymmentä vuotta. Hän hoitaa Lispetin hankalat puhelinasiat. Parkkipalvelupistekin löytyi. Aivan kulman takaa. Siellä voi matkalippua vastaan maksaa autonpysäköinnin näppärästi. Lispetin silmät meinasivat lävähtää apposen auki, kun virkailija ojensi hänelle maksetun lappusen. Sehän on tuo missä on leppäkertun kuva, siellä lompakossa aivan näkyvissä. Mutta kun ei ehtinyt lukea, mitä siinä luki. ’Kai joku peuhupaikka’, hän ajatteli. Loppu hyvin kaikki hyvin.
Paitsi että autosta kuului kovaa kirskuntaa ja renkaasta jäi musta vana hallin lattiaan.  Minkäs teet, kotiin pitää päästä. On keskiyö. ’ Jos laitetaan mankka vaan kovalle?’ Siskon ehdotus on hyvä. Clifters soimaan. Ihmeäänestä voi mainita kotona sitten Miehelle. Lispetin Tytärkin oli ajanut öljyvalo vilkkuen sata kilometriä skootterillaan. Äidin tyttö!

2 kommenttia artikkeliin “Lispetti, uusi kesäsarja”
  1. avatar Anja sanoo:

    Lispetin tytär ajoi myös monta kilometriä vilkku vasempaan osoittaen, ei kyllä kääntynyt minnekään…. perässä tullut hymyili ja antoi valomerkkejä ym…

  2. avatar Merja Uotila sanoo:

    Mutta kuulin, että laittoi kuitenkin hyvissä ajoin ennen kotiin paluutaan vilkun pois, vaikka kääntyi oikealle 🙂

Jätä kommentti

css.php