Lispetti kesäkuntoon

     

On kulunut jo tovin matkaa kesää. Koko talven Lispetti piti huolta kunnostaan. Liikuntatarjottimelle kuuluivat lajit, jotka eivät vaadi kovaa ponnistelua. Matalasykkeinen liikunta polttaa rasvaa tehokkaimmin. Niin lukee kaikissa laihdutusoppaissa ja myös se, ettei paino saa pudota liian nopeasti. Se johtaa helposti jojo-ilmiöön. 

Joulun jälkeen, tammikuussa, Lispetti päätti pitää kurinpalautuksen syömisessä ja liikkumisessa. Kieltämättä kiloja oli kertynyt muutama ylimääräinen syksyn pimenevinä iltoina. Olihan ollut mukavaa kääriytyä huopaan ja iltaisin syödä muutama savulohileipä ja huuhtoa ne alas tummalla oluella. 

Lispetti päätti tarttua härkää sarvista ja aloittaa pilates-harjoitukset. Sitä voi harrastaa kotonakin, milloin vain, ja pilates jos mikä kadottaa sentit vyötäisiltä ja takamuksesta. Paino putosi toivottoman hitaasti. Tavoite oli 8 kiloa kesään mennessä. Puolessatoista kuukaudessa oli pudonnut vain 500 grammaa. Tosin kaikki vyötäröltä eikä esimerkiksi rinnoista. Sellaista sattuu, mikäli pudottaa painoa syömättömyydellä. Näin vanhemmiten hänelle on valjennut myös esteettisesti järkevät seikat. Pelkkä kiloihin tuijottaminen on sou lääst siison

Lispetti päätti vaihtaa lajia. Televisiosta tuli mielenkiintoinen liikuntauutispätkä saunajoogasta. Siinä nuori laulajatyttö kertoi hikijoogan elvyttävästä voimasta ja painonhallinnastaan. Tosin moinen harrastus oli aika kaukana, pääkaupungissa, mutta Sisko oli luvannut majoittaa häntä muutamana päivänä viikossa. Sisko lähti mielellään mukaan. Lispetti ajoi tiistaisin Helsinkiin ja kävi saunasalilla myös keskiviikkona. Kotona kerran viikossa vielä pilatesta, siten liikuntakiintiö tuli täyteen. Ihme tapahtui: paino putosi kokonaisen kilon kuukauden aikana. Oli jo maaliskuu. Tavoitteeseen oli vielä matkaa, mutta niin oli kesäänkin. 

Lispetin äiti ehdotti sauvakävelyä. Se on edullista, tehoaisi alleihin ja hän lainaisi tyttärelleen kävelysauvat. Laihduttaja innostui oitis. Hän kävi ostamassa kävelyyn soveltuvat lenkkikengät ja ihanan, kevään trendivärisen tuulipuvun. Koska harrastus oli ilmaista, voisi hän hiukan hemmotella itseään. Puku oli numeroa liian pieni, tavoite pysyisi helpommin hahmotettavissa. 

Maaliskuun Lispetti söi vain Zone-dieetin mukaista, hiilihydraatitonta ruokaa. Tosin se aikaansaa ketoosin ja ikävän maun suuhun. Hänen ystävättärensä Viivi (lausutaa Vivi, nykyään kirjoitetaankin) suositteli Zonea. Vivin paino pysyy kuin itsestään kurissa. Ja proteiineja saati kaloreja ei tarvitse laskea. Lispetti ei ollut kuitenkaan valmis luopumaan aamukahvista ja hiivaleivästä. Muuten ei päivä käynnistyisi. Sen hän tiesi, koska oli aloittanut monta päivää pelkällä maustamattomalla rahkalla tai raejuustolla. Rasvoja oli jo äiti opettanut karttamaan. 

’Olenko minä laihtunut’, Lispetti kysyy Mieheltä. Kysymykseen voi vastata vain väärin. Mikäli vastaa olet, kielii se Miehen pitäneen vaimoa pulleana. Ei-vastaus viestii samaa. Niinpä Mies on keksinyt tyrmäävän vastauksen. ’Olet täydellinen!’ 

Rakastelu kuluttaa valtavasti kaloreita. Siitä johtuen Lispetti on hiukan jäljessä tavoitteestaan. Mies teki koko talven paljon ylitöitä ja oli kovin väsynyt iltaisin. Paino on 3 lajin ja 4,5 kuukauden aikana pudonnut tasan 3 kiloa.(Lispetin tapoihin ei kuulu kirjoittaa numeroita!, siispä kirjaan ne ylös näin. toim.huom.) Lispetti ja Vivi lähtivät Kööpenhaminaan ostamaan kevyitä kesämekkoja.  Paino oli silloin 67 kiloa ja Vivin 53.

Jätä kommentti

css.php