Mökkielämää àla Lispetti

Helleviikon kruunaa piipahdus mökillä. Yllättäen ystäväperheen kesähuvila on vapaana ja he ehdottivat, että Lispetti katraineen voisi käyttää sitä virkistäytymiseen.
Touhukkaana Lispetti alkaa valmistelut. Onhan sitä grillailtukin jo lähes viikko. Nyt vähän vipinää! Lapset kieltäytyvät ehdottomasti lähtemästä primitiivisiin oloihin. Ulkovessa, hyönteisparvet ja huonot nettiyhteydet, no thanks.
Lispetti leipoo pullaa ja raparperikakkua mukaan. Koriin hän pakkaa hyttysmyrkyn, pyyhkeitä, bikinit ja lämpimät varavaatteet  sekä kauniit varvassandaalit. Mies saa pakata omat tarvikkeensa. Lispetti ei rupea edelleenkään hänelle äidiksi.
Iloinen pariskunta lähtee matkaan. Viviltä tulee tekstiviesti. Hän ilmoittaa olevansa ammatinvalintaansa tyytyväinen. Hänen Fitness-yrityksensä on myynyt poliisille uppopallopaketin. Sata poliisia odottaa häntä uimahallilla! Lispetti toivoo vastausviestissään, etteivät poliisit piilottele pamppujaan. Vivi lupasi olla asiallinen ja ammattilainen eli olla vilkuilematta uimahousuihin. Hän varustautuu kuitenkin aurinkolaseilla altaalle. Voihan kiusaus käydä ylitsepääsemättömäksi.
’Voi sinkkuja! Toivottavasti Vivi löytäisi kuitenkin sen oikean.’ Lispetti sanoo Miehelle. Tämä naurahtaa ja jatkaa vesistökartan lukemista.
’Apua, mun vatsa on turvoksissa.’
’Rakas, laita tunika.’ Väärä vastaus, puhisee Lispetti mielessään, muttei halua pilata minilomaa.
He pysähtyvät kaupassa ja ostavat kesäjuomaa. Mies mainoksen uhrina Vattua ja Lispetti mitä tahansa kevytjuomaa sekä savukkeita ja pullon vettä. Lispetti ei koskaan juo kaljaa, hän on varannut itselleen pullon Coronaa ja limeä koristeeksi. Hän kun ei milloinkaan käytä alkoholia yli tuon 0,33 verran vuorokaudessa, tai no yleensä puolessa vuodessa, mutta nyt on kesä. Elämässä voi vähän irrotella.
Mökillä Lispetti karttelee huussia ja tuntee olonsa nuoreksi bikineissä saunarannassa. On pakko pukea rantakaftaani päälle, muuten rehevä olemus häiritsisi keskittymistä olennaiseen, nimittäin Mieheen. Ja kyytiä Mies saakin.
Illalla Lispetti huomaa joutuvansa nukkumaan makuupussissa lattialla. Untuvapussi kuitenkin! Hän on unohtanut pakata hammasharjat, itselleen syötävää (makkaraa hän ei syö) ja wc-paperin. Autosta löytyy onneksi paketti Nessuja. Kainalot on pesätävä Mäntysuovalla, sitä on rannassa palanen.
Aamulla Lispetti muistaa olevansa allerginen höyhenille ja aamunaama on järkytys. Silmät ovat muurautuneet kiinni ja hän näyttää edesmenneeltä Johannes Virolaiselta. Mies lohduttelee ja lupaa taluttaa autolle.
Kotona vaaka näyttää 70+
Lispetiltä pääsee voimasana.

Kommentti artikkeliin “Mökkielämää àla Lispetti”
  1. avatar mökkinaapuri sanoo:

    Kyllä siellä oli aivan rauhallista. Simpsakka peli.
    t naapuri mökiltä

Jätä kommentti

css.php