Lispetti huuli moponrenkaana

Nainen istuu rappusilla ja miettii voisiko polttaa savukkeen? Autonääniä ei kuulu ja sisälläkin kaikki katsovat videoita. Lispetti kun ei halua julkisesti sauhutella. Korkeaa profiilia pitää ylläpitää. Hän ei tiedä mitään oudompaa kuin naiset, jotka syövät kaikkien nähden banaania, lipovat jäätelötuuttia tai tikkaria, silmät hiukan karsastaen ja puoli avoimina. Hertsilaijjaa! Millaisia tapoja ihmisiltä löytyykään. Savukekin arveluttaa.
Vivi soitti ja oli tavannut jonkun ihanan. Komea, mukava ja pitkät hiukset, soittaa synaa ja laulaa. Lispetti paheksuu. Muusikoista ei hyvää seuraa, se on nähty. Eikä näyttelijöistäkään. Sellaista epämääräistä porukkaa. Hihittelevät keskenään ja puhuvat outoja jotain Hamlettia siteeraten. Kuka sellaista on muka lukenut? Ei kukaan, jonka hän tuntisi ja se vasta valiojoukkoa onkin. Ei mitään tyhjännaurajia! Aina on analysoitua asiaa, jolle he vedet silmissä nauravat, perusteltua ja painavaa pohdintaa, absoluuttista totuutta. Nyt täytyy Viville taas muistuttaa, miten se viimeksi kävikään? Oli ihana tanssija (siis kerta kaikkiaan, miestanssija,tsatsatsaa), joka taipui monelle mutkalle. Toki hän oli aikamoinen namu, mutta annas olla. Viikon hartaan kyydin jälkeen Viville valkeni, että mies (?) oli kiinnostunut enemmän kainalokarvojen ajelusta kuin hän, kävi suihkussa kolmasti päivässä ja käytti male-beauty-products-tuotteita. Siihen vain, ajellun parran päälle. Ja mitä merkkejä? Homme sitä ja homme tätä, hinta tähtitieteellinen. Niin, ja ajeli myös rinta- ja intiimialueensa karvat. Se on kyllä naisten reviiriä, tytöt olivat yksissä tuumin päättäneet.
– Nyt mietit uudestaan asiaa. Muistele nyt mitä kävi sen tanssityypin kanssa, Lispetti ripitti Viviä.
Ja tulihan Vivi silloinkin järkiinsä.  Luojan kiitos! Siinä vaiheessa, kun Vivi oli tilannut homejuusto-ananas-kinkku-pizzaa ja hemppuli arpoi listalta vähäkalorista ja funktionaalista salaattia, Vivi kääntyi tarjoilijan puoleen kylmän rauhallisesti.
– Otankin oman pizzan mukaani. Menen viettämään kuuman yön omiin lakanoihini. Muhinoin mieluummin rasvan ja yrttien kanssa. Salesta saa vielä keskikaljaa.
Sinne jäi hiippari katsomaan siististi manikyyratuihin pikku kätösiinsä. Vivi poistui tyylikkäästi, oikaisi hameensa helmat että rapsahti ja soitti Lispetille. Eikä Lispetti koskaan parjaa huonoista ratkaisuista ystäviään jälkeenpäin. Hän on puolensa valinnut. Tuotakin ruodittiin maanisesti vielä viikko milloin kahvin, milloin shoppailun merkeissä. Sitten se pieneni oikeaan mittakaavaansa ja unohtui.
– Tämä on muusikko ei mikään humppahemmo! Vivi puolusteli.
– Silti, ja etkö sinä nyt muista, miten niiden kanssa nuorenakin kävi? Muisti meni, rahat ja sitten alkoi viikon päästä kutittaa. Eivät ne miksikään muutu vanhetessaan! Kaljuuntuvat ja alkavat käyttää huivia yötä päivää.
Vivi jää pohtimaan.
– Katselet jotain puuseppää vaan. Sellaista joka tekee miestentöitä ja haisee mieluummin hielle ja formaldehylille, vai mitä ne nyt olikaan. On tutkittu, että naiset löytävät kumppanin hajun perusteella. Minä en ainakaan mistään Diorista välittäisi, Lispetti puuskahtaa. Piste.
Lispetti jatkaa ihmettelyään ja sytyttää sen savukkeen..

8 kommenttia artikkeliin “Lispetti huuli moponrenkaana”
 1. avatar Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Merja!
  Tuosta Lispetin ”humppaveikosta”
  tuli mieleeni..
  just oli pakko katella kui käy tangokuninkuusravien Seinäjoella.
  Ihan vaan ko toi Manselainen on joskus pakottanut katsomaan, ottamaan kantaa, jotta kaveruus ei menis katkolle.
  Hää on sponssannut näitä skabojen ravureita.
  Kaikki meni just ni ko mä veikkasin,
  paitsi se toinen manne,
  joka mielestäni laulaa luritti komiasti,
  ni ko mannet aina Reiskan ja Eikan lisäksi tulista tangoo.
  .. Nino putos pois mun pettymykseksi.
  Pari mimmiä oli ikäänkuin eksynyt väärille estraadeille,
  ehkä paikka paremminkin Porin jazzeis
  tai meidän ihku omis Linna-jazzeissa.
  Olis finaaliin kaksikin joukkoon tummaa mahtunut.
  Mutta kansa päätti toisin, notta pulinat pois.
  Amadeus sen kisan voittaa, lyödäänkö vetoa.
  T. Riitta

 2. avatar Ilkka Iivari sanoo:

  Pikkuhiljaa löydän erään tutun piirteitä tuosta Lisbetistä….

  Riitta!
  Ennen maksoi tumman – ei lappalaisen – laulu markan ja väristyksen kanssa kaks. Nyt ei ne nuoret enää värisytä.

  Ajattele kansaivälisen lehdistön lööppejä Amadeus voitti Suomen tangokuninkuuden. Salzburg menee sekaisin ja kuularasian kylkiäisenä saa ”Järjen veit ja minusta orjan teit” -tangon ladata ilmaiseksi omiin podeihin tai mitä ne vempeleet sitten onkin.

  siitä huolimatta tämä poika lähtee muutamaksi päivksi Lappiin. Saattaa Merja Teräväinen tavat erakonkin tällä reissulla.
  Palathaan alkuviikosta uusin lauluin tai tekstein.
  ilkka
  P.S. oletteko sattuneet kuulemaan, että joku Jaksoni on kuollut. Mie kuulin vahingossa yhdeltähevosmieheltä, joka oli kuullut sen keittiömieheltä ja sille sitä oli kerrottu töpinässä.

 3. avatar Riitta Nyqvist sanoo:

  Palathaan Ilikka asiaan kun oot selekosilta palannu.
  Oomma olleet kuulolla valitettavasti, tästä kultaisesta vasikasta nimeltänsä Jaksoni.
  Pidähän oikkee rentouttava reissu!
  T. Riitta
  Takuita ei oo sun postis rypyttömyydestä, mut asioilla on puolensa, niinku tiiät.
  sama

 4. avatar MerjaU sanoo:

  En yhtään tiedä onko Lispetti tango-ihmisiä. Epäilen vahvasti päinvastaista. Minä itse en ole seurannut kyseisiä kisoja, tosin ystäväni, kehui tämän vuotista tasoa yllättävän hyväksi. Perustan tietämykseni kirjoitettuihin viesteihin 🙂 Mannevibraatto ei puhuttele, vaikka ulkonäöllisesten piirteideni takia he ovat minulle aina olleet hyvin ystävällisiä ja arvuutelleet heimogeeniprosenttiani.
  Tuosta yhdestä vaalennetusta, edesmenneestä en halua sanoa mitään. Ihmettelen kohua hänen ympärillään. Eihän sen musiikilliset ansiot ole riittäneet enää kymmeniin vuosiin mihinkään.

  Toivottavasti M.Teräväinen pitää etunimensä?

  Eikös Sliippareilla ole biisi (Järjen veit?) ja se loppuu outroon: Olen syntynyt tanko suussa..? En nyt just jaksa tarkistaa faktoja 🙂

  Iloa päivään,
  t Merja

 5. avatar Terhi sanoo:

  ”Hihittelevät keskenään ja puhuvat outoja jotain Hamlettia siteeraten. Kuka sellaista on muka lukenut?”

  Minä & kaverini olemme opetelleet pienen pätkän Hamletia ulkoa. Sitä kannattaa ryhtyä siteeraamaan kesken kosteiden bileiden. 😀 Tekee lähtemättömän vaikutuksen! 😀

  ”Ollako vai eikö, siinä pulma.
  Jalompaa onko vaiti ottaa vastaan
  pahansuovan onnen turmannuolet
  vai aseella selvä tehdä murheistaan,
  lopettaa ne kaikki kerta kaikkiaan?”

 6. avatar MerjaU sanoo:

  Mä siteeraisin Pasternakin versiosta (suom. A.Turtiainen) jos muistaisin muuta kuin alun:

  Melu vaimeni. Astuin näyttämölle.
  Siinä oven pieleen nojaten
  kaiun lailla kaukaa tavoitan
  tapahtuman vuosisatani..

  Se on hieno! Ja kuvittelen Vysotskin kitara selässään näyttämöllä.. Mut Lispetti ei taida näistä juuri välittää? Ehkä vähän siitä paidattomasta Vysotskista, arvelisin.
  ps. oli pakko vähän luntata ja tarkistaa kirjasta. Ei se mennyt ihan pilkulleen, mutta nyt se on 🙂

  Ihailen vilpittämästi ihmisiä, jotka kykenevät siteeraamaan, tai muistamaan laulujen sanat..tai..

 7. avatar MerjaU sanoo:

  Tai kirjoittamaan sanan vilpittömästi oikein..ekalla.

 8. avatar Minttu sanoo:

  Lisää Lissua! Symppaan todella – ihanan oikea 🙂

Jätä kommentti

css.php