Lispetti hurmaa puheellaan

Kaikki paperit ovat järjestyksessä eikä niissä ole (kai) kirjoitusvirheitä. Lispetti on puheenjohtajana yhdistyksessä, yleishyödyllisessä sekä viihdyttävässä, ja tänään on sen esittäytymistilaisuus Yrittäjämessuilla. Onneksi hänellä on reipas ja asiat hoitava sihteeri ja valtava joukko yhdistyksen aktiivisia henkilöitä tukenaan.
Puhetta hän on kirjoittanut jo hyvissä ajoin, ajatellut sen teemat vieläkin aikaisemmin.  No puhtaaksi sen ehti rustata vasta puolituntia ennen puhetta, mutta yhtäkaikki, valmista on.
Lispetti on päättänyt panostaa kenkiin. Jalkoihin hän vaihtaa pitkän ajomatkan jälkeen sianpunaiset tolppikset, joita joku ihanan tarkka arvelee niitä M. Parikoiksi. Porttobello roadilta, 15 paikallista rahaa eli LÖYTÖ! Ihanat ne ovatkin ja saa niitä, ehkä jopa täytyy,  kuolata. Niin hänkin tekee avoimesti ja tunteella, jos vastaavaa on jonkun toisen päällä. Ehdottomasti.
Aikaa esiintymiseen on enää viisi minuuttia, mutta miksi alalavalla vielä kuulutetaan seuraavan esiintymisen alkavan tunnin päästä? Lispetti saa mikrofonin käteensä. On ja power, niin siinä lukee. Hän on ihanine esiintyjineen jo lavalla, kun äänimies käskee vielä pois. Yleisö on mennyt toiselle lavalle ja siellä haastatellaan sähköurakoitsijaa.
– Jahas, pidän sisääntuloista. Voin siis saapua toisenkin kerran, aivan pian, Lissu tuumaa kaaoksen keskellä. Ajatukset ovat vielä viimeksi luetussa kirjassa. Ethos ja khaos, kreikkaa nääs. Lavalta poistuessaan hän huomaa hiukan jännittävänsä.
Nyt kuuluttajaääninen lopettaa puhumisen jatkoroikista ja muusta äijä-tilpehööristä, ei jaksa kuunnella. Lissu sulkee vanhasta tottumuksesta korvansa, metaforana porkkanoilla. Onkohan hame takaa hyvin, ja ehkä toi huuliherpes on ok tuon laastarin alla? Kaikenlaista stressiä on ollut ilmassa.
– Jaa nytkö?
Lispetti könyää takaisin lavalle. Lehtimiehiäkin on tullut tilaisuuteen. P..le, lava on aika korkea ja hänellä hame päällä. Toivottavasti väärän väriset pikkarit eivät vilku. Hei punkit, punaiset ruutukalsarit ja turkoosi mekko. Haloo! Hitsi. Kumpi nappi piti olla ylhäällä. Ahaa, power, koska heti alkaa ääni kiertää. Olisipa Mies paikalla, hänen sekaisessa päässä risteilee ajatuksia, eikä siellä matkoilla Euroopassa siis Mies ei ajatus. Ainakin astun askeleen taaksepäin yleismikeistä, kimeä ääni käy hermoon.
Oma ääni kaikuu suuressa salissa. Pitää vähän taivuttaa eteenpäin, että ei olisi niin pitkän näköinen..163 cm, mitä hän tässä sekoilee. Taivuttautuu kuitenkin kädessä olevaa mikrofoniin päin. Alkaa lukea tekstiä, sekoilee sanoissaan ja tankkaa.
– Alkupanoiksi tarjoamme.. (no hei hurraa. Freudilainen..Mieskin on ollut niin kauan reissussa..jo kaksi yötä) Lispetti miettii salamana ja jatkaa puhettaan.
Kotimatkalla hän soittaa Siskolle.
– Arvaa, mä sekosin sanoissa, ootko sä jo nauttinut aamupanon… eiku palan.. Sitä ruoditaan puhelimessa 38 minuuttia. Kikatus kuuluu vielä kotona parkkipaikallakin.

Jätä kommentti

css.php