Lispetti ja rinnastuskonjunktio

Hän on jo tovin miettinyt kauneuskirurgista operaatiota. Tilille on hiukan kertynyt pääomaa ja sekös Lispettiä polttelee.

 
– Työpöytä olisi ihan jees, samoin ulkomaanmatka, puhumattakaan jostain uudesta opiskeluteemasta, mutta Virosta saisi hyvät tisut, hän pohtii otsa kurtussa.

 
– Tai kasvojen kiristyksen, tosin silmärypyt ovat hänestä aina olleet kauniit. Ehtona tietysti se, että katselee niitä jonkun toisen kasvoissa. Ystävien kasvoissa ne ovat oikea kauneusmerkki. Hänen silmänsä kaipaisivat myös pientä operaatiota ja tekisipä mieli hiukan tasoitella vatsanaluetta.. Tarpeita siis riittää, toimintatonneja on hiukan vähemmän.

 
Toisaalta kauneuskirurgiaan voi jäädä koukkuun.. on siinä naisella taas miettimistä. Vivillä on ihanat (!) kynnet. Tosin niiden kuukausikustannukset ovat melko hintavia, mutta toisaalta.. Päässä kiitää ajatuksia ja visioita aina vaan uljaammasta itsestä. Hän tietää, että kynsihoidon aloittaminen on samanlainen fiasko kuin tämä vaaleiden hiusten pito. Juurikasvuun ei löydy hyvää ratkaisua. Muutamassa viikossa hiirentumma oma hius puskee näkyviin ja taas vie askel kampaajalle. Tosin siellä voi näpsäkästi päivittää julkkistilanteen. Nopea silmäily kädet suttaaviin juorulehtiin, pitää ajan tasalla kokkarijuorut. Sellaisia lehtiä hän ei kuuna päivänä tilaisi kotiinsa. Mitä postinjakajakin sanoisi? Ties vaikka lähtisi sana kiirimään kylillä..
Raha-asiat ei  juuri ole Lispetin vahvin ala. Sitä varten hänellä on Mies, joka hoitaa ikävät asiat rouvan puolesta, sellaiset kuin veroilmoitukset, lainapaperit, ikävät asiainhoitopuhelut ja niin edelleen.
Lispetin tytär, Suvi-Lisa, oli ystävänsä kanssa tilaamassa pizzaa puoliksi. Hinnasta puuttui 20 senttiä. Onneksi Suvi-Lisa, äidin tyttö, sai ratkaisukeskeisen välähdyksen.
– Ostetaan limupullo! Pantista saa 20 senttiä.

 
Uusista tisseistä piti soittaa ystävättärelle.

 
Mayday,mayday! Samalla reissulla, kun hakee Miehen lentokentältä, voi päivittää kahden viime päivän tiedot ja kysyä asiantuntijalta Viron klinikoista infopaketin. Sillä samalla euforialla Lispetti ajoi 30 kilometriä moottoritiellä rekan takana, rattoisasti rupatellen, vilkku vasemmalle näyttäen. Ei voi kuulla vilkunääntä, jos moottorin äänet muutenkin häiritsevät puhelimesta kuuluvaa Vivin artikulaatioon keskittymistä.

 
Vivin remontti oli jo parvi-vaiheessa. Hän oli raahannut 110 kiloisen könsikkään parvelle mittatikuksi. Parven lattiaa oli jouduttu laskemaan viisitoista senttiä, turvallisuuden vuoksi. Vivin pää oli ikävästi kolahtanut kattorakenteisiin. Onneksi hän huomioi sen jo rakennusvaiheessa. Viisas ystävä! Sinkuilla on tietysti omat tarpeensa. Lispetille riittää, että makuuhuone on tarpeeksi kaukana nuorisosta. Eivät sitten häiritse toisiaan, puolin ja toisin. Nuoret tosin vieläkin käyttävät äänet peittävää musiikkia. Keskellä yötä se on hiukan läpinäkyvää, ehkä. Jos sitä jäisi miettimään syvällisemmin.
– Paskat mä niitä rintoja, netistä löytyi kiva vuokratalo Kreikasta..

 

 

Jätä kommentti

css.php