Lispetti The Jazzeilla

                      Lispetti päättää viettää laatuaikaa Miehen kanssa. He suuntaavat aamutuimaan Poriin. Enempää ei ole suunniteltu. Siskokin tulee ja hänen tuttavapariskunta.
 

Pori ei hahmotu tarkasti Lispetin kartalle, mutta Miehellä on hauska Tom Tom. Siellä nainen kertoo koko matkan ajan mihin pitää kääntyä, eikä hermostu vaikka auto kaartaa huoltoaseman pihalle, neuvotusta reitistä poiketen.
– Käymme vain kahvilla, Lispetti sanoo miellyttävälle oppaalleen, joka on luotettavasti tuulilasissa.
 

Opasnaisen ääni kohoaa vain auringon laskiessa. Varmasti satelliitista mustaa autoa kaitsevalla naisella on muitakin ohjailtavia matkalaisia ja kova kiire näin loma-aikana. Onkohan siellä sukkulassa monitoreja, joista ystävällinen nainen näkee heidän autonsa ja opastaa perille. Lispetti ajattelee lämmöllä häntä.
 

Porissa auto ajetaan parkkiin ja suunnataan jazzkadulle.
 

– Music! , ajattelee Lispetti ja suuntaa Novan stagelle aistimaan tunnelmaa. Miehelle hän on varannut laukkuunsa luettavaa ja tarjoaakin sitä heti kärkeen. Mies ei tarvitse sitä, ainakaan vielä, mutta suuntaa hakemaan pikku purtavaa snagarilta.
 

Musiikki loppuu ja Lispetti haluaa kävelylle ja kuulemaan lisää musaa.  Ainoatakaan jammailevaa bändiä, artistia tai edes lausujaa ei koko kadulla näy. Kaiuttimista kaikaa jotkut monotoniset listahitit. Pettymys!
 

Sitä pitää mennä huokailemaan baariin. Lispetti kuiskaa Miehelle, että hän ottaa ykkösoluen tai jos ei ole niin Pepsi Maxin. Rento meininki valtaa kasvaneen seurueen. Sisko ja tuttavapariskunta ovat menossa Kirjurinluodolle, mutta Lispetti kieltäytyy ehdottomasti lähtemästä bajamajojen mekkaan, ihmismereen vellomaan. Brian Setzer on siellä pääesiintyjänä. Sisko fanittaa, mutta Lispetti on isosiskona feidannut artistin aikoinaan. Silloin hän on jo kuunnellut diskomusaa ja soulia.
 

– Ei ole totta!! Sami Saari esiintyy kahdeksalta!! IIIIKKK! , Lissu hihkuu kaikille, jotka jaksavat kuunnella. Lähettääpä tyttärellekin tekstarina esiintyjän nimen.
 

– Ai, kuka? , kysyy vastausviesti. Kotona tästä vielä puhutaan..

 
Ja hyvä Sami onkin. Ainoastaan sellainen pieni yksityiskohta pitäisi artistienkin käsittää, että ei saa nolata yleisöä ja pyytää taputtamaan rytmissä tai laulamaan saati huutelemaan! Kerta kaikkiaan sellainen on pöyristyttävää. Lispetillä ei ole aikomustakaan tehdä itsestään naurettavaa, suu tötteröllä fiilistelevää fania, keho huojuen orgastisesti tahdissa. Asiallisesti voi diggailla tyynenkin kuoren alla.
 

Kotona hän ostaa heti Sami Saaren levyn netistä JA kaivaa omat vanhat esiin, puuttuvat hän lainaa kirjastosta.
 

Ainutkertainen saa hänen silmänsä kostumaan liikutuksesta ja tarraamaan Miehen kädestä salaa kiinni. Miestä hämmästyttää ja hämmentää yhä edelleen Naisensa kyyneleet. Ja siksi Mies saattelee hänet kadun yli, turvallisesti.

Jätä kommentti

css.php