Lispetti feat. Virkavalta

                           Mies osti Naiselleen siis uuden auton, vuosi sitten kesällä. Musta, cd-soitin ja riittävästi tilaa. Nainen on yhä hyvin iloinen ja popittelee milloin mitäkin fiilismusaa ja laulaa mukana täysillä.
Eilen Lispetti kokoili kyliltä teinejään kyytiin. Tyttäret olivat kuka missäkin luurailleet. Kaupan pihasta poistuessa poliisiauto ohitti heidät. Tytär ihmetteli mitä äidin jäätelölle pitäisi tehdä. Tämä sanoi, että ei ajaessa voi syödä. Siis jos on poliisit näköpiirissä, koskee myös kännykkää! Arvailipa jopa ääneen, että nyt tapahtuu jotain, poliisit matelevat liian hiljaa. Auto jatkoi matkaansa ja toinen tytär otettiin koulun pihalta kyytiin. Poliisiauto teki U-käännöksen ja käski Lispetin bussipysäkille.
 

– Onkos katsastus suoritettu?
– On, Mies hoitaa tämmöiset, Lispetti ojentaa vihreää paperia paperisalkusta.
 

No, ei sillä kerralla ollut muistanut. Lispetti ohjatiin nyt takapenkille. Tyttäret olivat hiljaisia. Toinen syöi äidin jäätelön.
 

– Tästä tulee neljä päiväsakkoa, sanoi Poliisimies.
 

– Jaa, ajatteleiLispetti. Mikähän se on? Paljon vai vähän? Voi jukra, harmillista. Ja ei hän löytänyt rekisteriotettakaan, sitä punaista. Sellainen joku vihreä katsastuspaperi vain. Onneksi oli uusittu ajokortti. Edellinen oli ’kadoksissa’ viisitoista vuotta. Hän ei muistanut sitä määräajassa vaihtaa avioiduttuaan vuonna 91, uudelle nimelleen ja se meni pesukoneen jäljiltä johonkin jemmaan, mutta löytyi alle kymmenen vuoden, muutossa.
 

Oliko Poliisimiehen ilmeessä ollut hiukan isällistä sääliä / hämmennystä naissukupuolen edessä? Vai mitähän se meinasi Lispetin pitkistä monologeista? Toinen Poliisi poistui autosta, meni tiensivuun ja sen hartiat hytkyivät. Olikohan flunssa yllättänyt?
 

 Lopulta Poliisimies antoi vain kirjallisen kotimuistutuksen. Kenelleköhän sitä pitäisi näyttää? Katsastus oli vain niin vähän myöhässä. Poliisimies varoitteli vielä, että olisi voinut viedä kilvet ja matkanteko olisi tyssännyt siihen.
 

– Ai kamala, anteeksi kauheasti, Lispetti sanoi. Kyllä hänelle se oli aivan selvä sanktiokaari. Ei tässä ensimmäistä kertaa istuta poliisiautossa. Viimeksi samasta syystä, vuosia sitten, hän oli purskahtanut itkuun. Poliisimies oli taputtanut silloin olalle ja kirjoittanut äkkiä paperit valmiiksi. Häkeltyyhän sitä iso mies, jos nainen on Niegara.
 

Lispetti soitti Miehelle ja tämä oli kovin pahoillaan unohduksestaan.
 

– Aja varovasti rakas. Katsastan sen huomenna, Mies touhuaa.
 

Päällä olleet vaatteet: minihame  ja avara kaula-aukkoinen, hiukan kimalteleva tunika

4 kommenttia artikkeliin “Lispetti feat. Virkavalta”
 1. avatar Anja sanoo:

  No niin, siis vuonna 2007 tai jotakin ajelin kotiin kaupungin kuhinasta nastarenkailla toukokuun loppupuolella… ylinopeutta niin, että pari kilsaa lisää ja kortti hyllylle… Poliisit veivät takapenkille ja lapset kirkuivat, että äiti joutuu vankilaan. Hätäpäissäni olin tempaissut mukaan peräkärryn rekisteriotteen…

  Nastat kuulemma hätävarjelun liioittelua ja ylinopeus karmea.. Muulin rekisteriote jo hymyilytti, mutta kun sanoin ammatikseni EMÄNTÄ, oli nuorilla poliiseilla jo vedet silmissä. Kääntyivät molemmat hitaasti katsomaan takapenkillä istuvaa emäntää ja hartiat hytkyivät kunnolla.

  Naisen elämää ja isäntä sai kuulla kunniansa kotona…

 2. avatar MerjaU sanoo:

  Anja = aito Lissu!

  Eläköön tuo jumalainen naisryhmittymä!!
  Ja loppujen lopuksi, kaikkihan on miehen syytä, koska ei vaan voi osata..

 3. avatar Ismo Soukola sanoo:

  Hei leidit!

  Kerran puhallusratsiassa huomautin rouvasautoilijaa siitä, ettei hänellä ollut ajovaloja päällä, vain etuvalot (ne parkit, siis). Tämä daami siihen, että ”aviomies on sanonut, että kyllä parkit päällä voi ajaa”.

  Enpä siihen osannut muuta kuin pyytää rouvaa välittämään miehelleen terveisiä onnitteluiden kera. Epäilin kuitenkin, että herra suostuu mahdolliset rikesakot vaimonsa puolesta maksamaan.

  Jotkut naiset eivät koskaan usko mitä mies sanoo, toiset taas uskovat ehkä liiankin hyvin.

  Turvallisia kilometrejä joka tapauksessa !

  T. Ismo

 4. avatar MerjaU sanoo:

  Kiitos Ismo, ei olekaan kukaan leiditellyt kai koskaan. Lispettiä on, mutta tiedän hänenkin ilahtuvan tästä.
  Mikäli kuvailemasi daami oli kuitenkin Lispetti (mikä on hyvinkin mahdollista. Informaatiokatkos/kommunikaatioerhe miehen ja kuskin välillä), tiedän, että hänellä ja Ossilla on yhteinen pankkitili JA Ossi kyllä maksaa aina laskut ja mokansa hän kantaa ne kuin Mies.

  Itse ajan aina varovasti ja rajoitusten mukaan. Pelkään hirviä enkä ohittele edessäni ajavia kuppaajia, vaan tyydyn kohtalooni.

  t Merja

Jätä kommentti

css.php