Lispetin ympyrät

Ympyrä on mukava muoto. Kuvataiteessa, pizzassa, piirakassa ja vauvoissa. 

 

Lispetin ruokaympyrä on vanhaa lautasmallia. Siihen kuuluu osiot, joita vältellä, mutta ne ovat elävässä elämässä oikeasti isommat siivut kuin suosituksissa. 

 

Suositusympyrän kahlitsevat faktat ovat: Vihanneksia, hedelmiä, viljaa, lihaa, kalaa, munaa, rasvoja. 

 

Lispetin omassa on erilailla. Sen perusta ovat: rasva ja suola (pekoni, pekonia paistaessa erittyvä rasva), rasva ja sokeri, rasva/sokeri/kaura (parempaa yhdistelmää ei makeasta saa), marjat (piirakassa, ei missään terveysmehuissa tai pirtelöissä, marjojen kanssa kuluu paljon sokeria), kahvi kahvina (ei pilata sitä sokerilla), juustoja, leipää, suklaata, Pepsi Maxia (oikea sekoitussuhde on 1/3 vettä ENSIN lasin pohjalle ja sitten itse juoma =ei kuohu), munaa (ei kanan), juures (helpottamaan huonoa omaatuntoa). 

 

Juustoista ihan sen verran, että Lispetti ihmettelee aina kaupan hyllyrivistössä. Laihdutus-ja kevytjuustoja on joka lähtöön. Kuka niitä ostaa? Ilmeisesti aika moni, sillä niiden joukosta on joskus mahdotonta löytää tuotteita kuten Turunmaa, Kuusamo, Gouda, Feta, ilman etuliitettä kevyt. Raivostuttavaa. Kuka siinä laihtuu, jos syö juustoa 100 grammaa päivässä ja sen rasvapitoisuus on 17 verrattuna siihen oikeaan (+40%). Tai kevytlevite! Järkyttävää. Menisivät vaikka juoksulenkille senkin edestä. 

 

Joskus hän on ajatellut jäädä hyllyn vierustalle väijymään tuota kevyt-ostajajoukkiota. Ovatko he laihoja? 

 

Ruokaympyrän tärkein tuote on kuitenkin muna. Se laihduttaa, aina. Kerran joku kysyi, nukkuuko hän pehmolelujen kanssa. Ei herranjestas nuku! Muna kovana, ja kuka aikuinen käyttää pehmoleluja? Kinkku kinkkuna ja kananjalat erikseen, aloittelijoille. 

 

Rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto. 

Jätä kommentti

css.php